The Avenue House

160 sqm House | Ramat Gan, Israel | 2020

On a quiet avenue in Ramat Gan is a dated building that has seen its share of history over its existence. From the outside you would never be able to tell what lies within, an old residence completely renovated into a young family’s modern home. This three-story home now has a new story to tell.

Walking into the ground floor you are welcomed into an inviting space carefully planned with warm tones and natural elements. Deep wooden floors, natural textures and neutral shades leading to a black stained wooden staircase that accompanies you throughout the whole house. Brand new window and door treatments allow bright natural light to illuminate and weave throughout the space joining several rooms into one with the removal of non-structural walls.

Making your way up to the upper floors you are met by a service niche lined with fine wood, integrated carpentry unit complemented with goods and refreshments. A master bedroom with an open walk-in closet and a windowsill bench inviting for a moment of coffee and a book you would never want to end. The master bathroom became spacious with the rearrangement of walls of the adjacent bedrooms providing a pampering space big enough for two.

WHAT WE DID

  • Architectural planning
  • Interior Design
  • Carpentry planning: kitchen, bench & storage units
  • Stairs Planning & Design
  • Styling